A weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Kérlek fogadd el a javasolt beállításokat.
Termékek Menü

Cérna

Elengedhetetlen de mégis láthatatlan kelléke a varrásnak.
A CÉRNA két vagy több igen vékony szál összesodrásával készített, erős, vékony fonál, amelyet varrásra vagy szövetek díszítésére használnak. A varrócérnában nem lehetnek sem fonási vagy cérnázási hibából eredő vastagodások, de vékonyodások sem, kilógó bolyhok, pelyhek, kötözött csomók is megengedhetetlenek. A felületén sem állhatnak ki elemiszálak annak érdekében, hogy a cérna akadálytalanul haladjon át a különböző vezető szerveken és főleg a tűlyukon. Tökéletesen simának kell lennie. Az általánosan használt ruházati varrócérna vastagsága 120-as. Ruházati cikkek, lakás- és háztartási textíliák varrásánál – egészségvédelmi szempontokból előnyös, ha a felhasznált cérna megfelel az OEKO-TEX szabvány előírásainak.
A cérna színe legyen hasonló az anyag színéhez, vagy legyen egy árnyalattal sötétebb. Sokszínű munkákhoz semleges szín dukál, például ekrü, vagy szürke. Sokan arra esküsznek, hogy a sötétebb folt színével kell a cérnának harmonizálni, sokan éppen az ellenkezőjére. Gépi hímzésnél lehet a kettőt keverni, a felső szál lehet a sötét, az alsó világos, vagy éppen fordítva. Varrógépben az alsó és a felső szál lehetőleg azonos legyen a csodaszép végeredmény elérésének az érdekében.

Szín:
Összetétel:
Rendezés: